Obserwuj w Google News

Codziennie przez miesiąc jadła warzywa na śniadanie. Jakie efekty zauważyła?

2 min. czytania
08.10.2021 15:00
Zareaguj Reakcja

Ta kobieta postanowiła przez miesiąc każdego dnia jeść warzywa na śniadanie. Miała ku temu ważny powód, a zauważyła naprawdę zaskakujące efekty.

Codziennie przez miesiąc jadła warzywa na śniadanie. Jakie efekty zauważyła?
fot. Shutterstock

Warzywa są bardzo zdrowe, ale zazwyczaj spożywamy ich za mało. Rzadko kiedy też dodajemy je do śniadania. Ta kobieta postanowiła nieco zmienić swoją dietę i postawiła przed sobą prawdziwe wyzwanie. Zdecydowała, że przez miesiąc codziennie będzie jadła warzywa na śniadanie. Miała ważny powód, żeby to zrobić i udało jej się go osiągnąć. Oprócz tego jednak zauważyła jeszcze więcej skutków, które pozytywnie wpłynęły na jej ciało. Sami zobaczcie, jakie były efekty jej diety warzywnej.

Zobacz także:  Przez cały miesiąc codziennie jadła jabłka. To wpłynęło na jej zdrowie i wygląd

Codziennie przez miesiąc jadła warzywa na śniadanie. Chciała zmniejszyć apetyt na cukier

Dziennikarka portalu popsugar.co.uk, Jenny Sugar, postanowiła codziennie przez miesiąc jeść warzywa na śniadanie. Usłyszała bowiem, że dzięki temu będzie mogła zmniejszyć swój apetyt na słodycze.

Redakcja poleca

Kobieta dodawała warzywa do owsianki, ale też do innych potraw, które serwowała sobie na śniadanie. Efekty, jakie zauważyła, były na tyle zachwycające, że postanowiła na stałe zwiększyć ilość warzyw spożywanych z samego rana. 

Jak się okazało, po regularnym spożywaniu warzyw na pierwszy posiłek faktycznie przestała podjadać produkty z zawartością cukru. Choć jeszcze od czasu do czasu miała na nie ochotę, jej apetyt był o wiele mniejszy niż wcześniej.

To jednak nie wszystko. Kobieta zauważyła także inne efekty swojej diety warzywnej. 

Zobacz także:  Codziennie przez miesiąc piła ocet jabłkowy. Jak to wpłynęło na jej zdrowie i wygląd?

Codziennie przez miesiąc jadła warzywa na śniadanie. Jakie efekty zauważyła?

O tym, że warzywa są cenne dla naszego organizmu, wiemy nie od dziś. Okazuje się, że już po miesiącu ich spożywania na śniadanie kobieta przez cały dzień była o wiele mniej głodna. Zauważyła, że poprawił jej się metabolizm, a dodatkowo lepiej się wysypiała i miała więcej energii. 

Jak zatem widzicie, warto jeść warzywa przede wszystkim na początku dnia. To może korzystnie wpłynąć zarówno na nasze zdrowie, jak i na wygląd. Dzięki temu bowiem przestaniemy podjadać słodycze, a to sprawi, że zrzucimy zbędne kilogramy i polepszymy stan naszej cery. 

Zobacz także:  Przez 5 dni jadła tylko zupki chińskie. To wpłynęło na jej ciało i psychikę

Źródło: popsugar.co.uk