Lewandowska każdego ranka pije napój wzmacniający odporność. Składniki na niego znajdziesz w kuchni
Anna Lewandowska ma swoje sposoby na oczyszczenie organizmu i wzmocnienie odporności. Jej poranny napój każdy może zrobić samemu w domu.

Anna Lewandowska każdego dnia motywuje kobiety do prowadzenia zdrowego stylu życia. Trenerka nie dość, że pokazuje, jakie ćwiczenia wykonywać i podpowiada, jak powinno wyglądać holistyczne odżywianie, to jeszcze zdradza swoje sposoby na oczyszczenie organizmu i odporność. Jeszcze niedawno piła energetyczny szot z kurkumy, który pomagał jej się pobudzić zamiast kawy. Teraz przyszedł czas na podbudowanie odporności. W tym celu każdego ranka pije napój ze składników, które każdy z nas ma w swojej kuchni.
Zobacz także: Codziennie przez tydzień piłam wodę z kurkumą i imbirem. Jakie efekty zauważyłam?
Anna Lewandowska co rano pije napój oczyszczający organizm i wzmacniający odporność
Poranny napój Ani Lewandowskiej wpływa na wiele elementów naszego organizmu. Przede wszystkim wzmacnia układ odpornościowy, ze względu na cenne działanie pomarańczy i czosnku. To jednak nie wszystko.
W porannym koktajlu Ani zawarty został także imbir, który jest naturalnym antybiotykiem. Działa antywirusowo, przeciwzapalnie, a do tego pobudza, dzięki czemu może nam zastąpić kofeinę.
Napój Lewandowskiej korzystnie wpływa także na trawienie i urodę. Wszystko dzięki oliwie z oliwek, która również jest jednym z jego składników. Ten tłuszcz nawilża całe nasze ciało, wzmacnia włosy i paznokcie, a także ma działanie odmładzające i niweluje wszelkiego rodzaju przebarwienia.
Jak przyrządzić poranny napój na odporność z przepisu Ani Lewandowskiej? Swoją recepturą trenerka podzieliła się przy pomocy Instastories.
Zobacz także: Zamieniła kawę na imbirowe szoty. Jak to wpłynęło na jej zdrowie i wygląd?
Napój Lewandowskiej z czosnkiem na wzmocnienie odporności
Napój, po który każdego ranka sięga Anna Lewandowska, przyrządzicie ze składników, które znajdziecie w swojej kuchni. Każdy z nich ma świetny wpływ na oczyszczenie organizmu, nasz wygląd, a przede wszystkim odporność - warto go zatem pić w okresie jesienno-zimowym.
Składniki:
- sok wyciśnięty z 2-3 pomarańczy,
- 3 ząbki czosnku,
- odrobina tartego imbiru,
- oliwa z oliwek.
Na początku wyciskamy sok z pomarańczy. Następnie dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany imbir. Na końcu wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną miksturę wypijamy z samego rana. Żeby była smaczniejsza, warto przygotować ją wieczorem poprzedniego dnia, a następnie schować do lodówki i rano wypić schłodzoną.
Zobacz także: Przez tydzień piła sok z selera. Jak to wpłynęło na jej ciało?
15 kosmetyków, które znajdziesz w kuchni. To naturalne produkty do pielęgnacji [ZDJĘCIA]

Źródło: Instagram