Oceń
Pączki z serka homogenizowanego idealnie sprawdzą się jako deser dla całej rodziny. Przygotowanie go nikomu nie powinno sprawiać trudności. Wystarczy, że zaopatrzysz się w kilka niedrogich składników. Poznaj przepis na pączki z serka homogenizowanego.
Zobacz także: Biszkopt z truskawkami – mamy kilka przepisów do wypróbowania!
Pączki z serka homogenizowanego - składniki
Aby przygotować pączki z serka homogenizowanego, potrzebne ci będą następujące produkty:
- 280 g serka homogenizowanego, np. serka Danio,
- 1,5 szklanki mąki pszennej - 250 g,
- 2 średnie jajka,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
Zobacz także: Malinowa chmurka rozpływa się w ustach! Poznaj przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą
Pączki z serka homogenizowanego - przepis
Na początku wsyp do dużej miski wszystkie składniki i dobrze je ze sobą wymieszaj. Następnie wlej olej na rozgrzaną patelnię z wysokim rantem i połóż na niej uformowane wcześniej pączki.
Zobacz także: „Anielskie ruchańce” są smaczniejsze niż pączki! Wypróbuj prosty przepis na racuchy prosto z Aniołowa
Z tego przepisu przygotujesz około 20 niewielkich pączków. Z czasem pączki powinny się zacząć rumienić. Po odczekaniu około 6 minut możesz się wyjąć i położyć na talerz. Gdy wystygną, będą gotowe do jedzenia. Możesz wcześniej posypać je cukrem pudrem.
Oceń artykuł