Dodaj to warzywo do rosołu. Dzięki temu zyska niepowtarzalny smak i aromat
Jak wzbogacić smak domowego rosołu? Wystarczy odrobina tego warzywa, aby uzyskać wyjątkowe danie, które zachwyci wszystkich twoich domowników.

Rozgrzewające zupy to podstawa jesiennego menu. Jedną z nich jest rosół, który cieszy się dużą popularnością w naszych kuchniach. Przeważnie przyrządzamy go według sprawdzonej, tradycyjnej receptury. Aby jednak jeszcze bardziej podkreślić jego smak, nie zaszkodzi dodać do niego mniej oczywiste składniki. Wśród nich nie może zabraknąć tego warzywa. O czym mowa?
Jak podkreślić smak rosołu? Sięgnij po ten babciny trik
Rosół to zupa idealna na rodzinny obiad w jesienne dni. Aby zawsze smakował wyjątkowo, należy pilnować czasu gotowania, jak również zadbać o odpowiednie przyprawy i inne dodatki.
Sekretnym składnikiem, który warto dodać do rosołu, jest opalana cebula. Możemy przypiec ją lekko w piekarniku lub podsmażyć na suchej patelni. Takie warzywo nie tylko wzmocni walory smakowe tej zupy, ale też sprawi, że nabierze ona pięknej, złocistej barwy.
Zobacz także: Jak zrobić pyszny, pożywny rosół? Zobacz najlepsze przepisy!
Jak serwować rosół?
Rosół będzie wyglądał apetycznie, jeżeli podamy go w odpowiedniej formie. Taki przysmak możemy serwować m.in. z makaronem, ziemniakami albo ryżem. Dobrze komponuje się również ze świeżym pieczywem. Poza tym do dekoracji tej zupy warto wykorzystać koperek lub posiekaną natkę pietruszki.
Zobacz także: Jak się pozbyć oczek w rosole? Mamy na to sprawdzony sposób