Ciasto z podwójnej kruszonki Ani Starmach. Zrobisz je błyskawicznie!
Chcesz upiec pyszne ciasto ze świeżymi owocami, ale jednocześnie nie masz zamiaru spędzać długich godzin w kuchni? Ania Starmach na swoim Instagramie podzieliła się z internautkami oraz internautami prostym przepisem na ciasto z podwójnej kruszonki. Jego wykonanie nie jest czasochłonne. Ten deser z pewnością zadowoli nawet bardziej wymagających łasuchów.

Ania Starmach to jedna z najpopularniejszych w Polsce osób zajmujących się kulinariami. Zyskała popularność dzięki byciu jurorką polskich edycji programów „MasterChef” i „MasterChef Junior”.
Ania Starmach aktywnie prowadzi także media społecznościowe. Gwiazda TVN może pochwalić się szerokimi zasięgami. Na Instagramie jej profil obserwuje ponad 600 tys. użytkowników. Liczba ta stale rośnie, bo Ania Starmach dba o swoich odbiorców – regularnie dzieli się z nimi ciekawymi i merytorycznymi treściami. Szczególną popularnością cieszą się przepisy, które udostępnia ekspertka.
Latem w kuchni królują owoce. Oto co zaproponowała Ania Starmach
Obecnie internauci i internautki najczęściej poszukują przepisów na ciasta z owocami. Nic dziwnego – latem półki sklepowe uginają się od borówek, truskawek i malin. Soczyste i sezonowe owoce doskonale smakują solo, jednak w połączeniu z chrupiąca i słodką kruszonką są wyjątkowo pyszne. Jak wykorzystać sezonowe owoce? Ania Starmach podzieliła się z fanami na Instagramie prostym przepisem. Ekspertka zdradziła recepturę na placek z podwójnej kruszonki. To wyśmienity pomysł na wakacyjny deser.
Zobacz również: Placki z cukinii to pomysł na szybki obiad. Ewa Wachowicz podaje prosty przepis
Ciasto z podwójnej kruszonki według przepisu Ani Starmach. Rozpływa się w ustach
SKŁADNIKI:
- 350 g mąki,
- 250 g masła,
- 100 g cukru,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 600-700g owoców (u mnie truskawki i jagody).
Ania Starmach nie zostawiła fanów bez instrukcji. W poście, który udostępniła na Instagramie, dokładnie opisała, jak wykonać letni deser z sezonowymi owocami.
– W misie robota kuchennego wymieszaj wszystkie składniki ciasta, kolejność dodawania nie jest istotna. Połowę kruszonki wysyp na blachę do pieczenia. (…) Kruszonkowy spód podpiekaj 15 minut w 180 stopniach, program góra-dół. Na podpieczony spód wysyp owoce, posyp je pozostałą kruszonką. Zapiekaj około 40 minut w 180 stopniach – poinstruowała ekspertka.
- Przechowujesz tak mięso? Karygodny błąd przyśpiesza psucie
- Jak oczyścić kurki? Tak myje je finalistka „MasterChefa”
- Wlej odrobinę do garnka z kalafiorem. Już nigdy nie ugotujesz tego warzywa inaczej
RadioZET.pl