Ten składnik psuje smak rosołu. Magda Gessler ostrzega
Dodajesz do rosołu mięso z kury? Magda Gessler twierdzi, że to błąd. Jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce poleca zastąpić ten składnik innym produktem.

Magdy Gessler chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. To jedna z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Jest właścicielką kilku bardzo znanych i lubianych lokali gastronomicznych m.in. "U Fukiera", "Słodki Słony" czy "Polka". Swoją ogromną wiedzą i długoletnim doświadczenie w branży chętnie dzieli się z innymi. Co jakiś czas do sieci trafiają jej receptury na rozmaite dania.
Przy okazji ubiegłorocznych świąt Bożego Narodzenia pisaliśmy, jak przyrządzić kompot z suszu według przepisu Magdy Gessler. Okazuje się, że restauratorka dodaje do niego pewien sekretny składnik. Mowa tu o... miodzie. Teraz natomiast sprawdzimy, jak Magda Gessler przygotowuje rosół.
Ten składnik psuje smak rosołu. Magda Gessler ostrzega
Rosół to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Mieszkańcy naszego kraju wprost go uwielbiają. Zupę tę można przyrządzić na wiele sposobów. "Baza" jednak zawsze jest taka sama i składają się na nią: warzywa (m.in. marchewka, pietruszka, cebula), przyprawy oraz mięso (chyba że ktoś robi rosół w wersji wegetariańskiej). I właśnie do tego ostatniego składnika odniosła się Magda Gessler.
Polacy bardzo często dodają do rosołu mięso z kury. Restauratorka twierdzi jednak, że to duży błąd i poleca zrezygnować z tego składnika. Jak podaje portal o2.pl, według niej kura wręcz psuje smak zupy. Co zatem dodać do rosołu zamiast niej? Magda Gessler mówi o mięsie z kaczki lub mięsie wołowym.
Zobacz także: Polska zupa została wybrana jako najgorsza na świecie. "Wyróżniono" też inne potrawy z naszej kuchni
Magda Gessler zdradza przepis na idealny bulion
Jakiś czas temu Magda Gessler w rozmowie z portalem kuchnia.fakt.pl zdradziła też przepis na idealny według niej bulion. Restauratorka poleca zrezygnować z pakowanej włoszczyzny, ponieważ psuje to smak zupy.
- Polecam zamiast zestawu kupić: 10 marchewek, 10 pietruszek, 4 selery, 1 kapustę włoską i 4 pory. I mamy już najlepszą bazę do zupy, oczywiście bezmięsnej. Wkładamy wszystko do wielkiego garnka i wszystko zalewamy wodą. By bulion był aromatyczny, woda musi tylko zakrywać pokrojone warzywa. Taki wywar wystarczy na zupę na dwa dni dla czteroosobowej rodziny - powiedziała Gessler.
Zobacz także: Zrób to każdego dnia po przebudzeniu. Szybko zgubisz zbędne kilogramy
RadioZET.pl/o2.pl/kuchnia.fakt.pl