Obserwuj w Google News

Sandra Kubicka podaje przepis na wege "rosół". To zupa w sam raz na chłodne dni

2 min. czytania
18.10.2023 11:55
Zareaguj Reakcja

Masz ochotę na smaczny, rozgrzewający obiad? Sandra Kubicka podpowiedziała, jak łatwo przyrządzić „wege” rosół. "Ten wielki gar schodzi u nas w jeden dzień. Tak bardzo kochamy tę zupę!" - pisze na Instagramie.

Sandra Kubicka podaje przepis na "wege" rosół
fot. VIPHOTO/East News/Shutterstock

W jesienne dni warto wzbogacić swoje menu o rozgrzewające zupy. Są pożywne, lekkie, a przy tym ich zrobienie nie pochłania wiele czasu i wysiłku. To idealna opcja na obiad, gdy chcemy zjeść coś na szybko po pracowitym dniu. Niedawno pisaliśmy o tym, jak przyrządzić aromatyczną zupę dyniową według przepisu Ewy Wachowicz.

Wiele kulinarnych inspiracji w sam raz na jesień znajdziemy także na kontach społecznościowych innych gwiazd. Ostatnio ciekawym przepisem podzieliła się na Instagramie Sandra Kubicka. W opublikowanym przez siebie filmie zdradziła, jak przyrządza rosół, ale w nieco innym wydaniu, bo w wersji wege.

Redakcja poleca

Przepis na „wege” rosół. To zupa idealna na jesień

Rosół to klasyk w naszych kuchniach. Ten w „wege”odsłonie prezentuje się równie ciekawie. Sandra Kubicka podkreśla, że kluczem do jego smaku są przyprawy. "Lubię bardzo doprawione jedzenie, dlatego wszystkiego jest zawsze dużo!" - podkreśla w opisie nagrania.

SKŁADNIKI:

  • włoszczyzna
  • 3-4 ekologiczne kostki bulionu warzywnego
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • przypalona cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Do garnka wlewamy wodę.
  2. Dodajemy włoszczyznę, cebulę, kostki rosołowe.
  3. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
  4. Całość gotujemy na średnim ogniu.
  5. W trakcie gotowania wlewamy do garnka odrobinę oliwy.
  6. Zupę podajemy z bezglutenowym makaronem.

Zobacz także: W czym tkwi sekret idealnego rosołu? Katarzyna Bosacka zdradza kulinarny trik

Z czym serwować rosół?

Rosół można podawać na wiele sposobów. Aby ładnie wyglądał na talerzu możesz ozdobić go natką pietruszką albo posypać posiekanym koperkiem. Warto serwować go nie tylko z makaronem. Niektórzy uwielbiają spożywać ją z ugotowanymi ziemniakami. Ciekawym dodatkiem do tej zupy może być również np. kasza jaglana.

Nie przegap
Rozgrzewające przyprawy idealne na jesień
5 Zobacz galerię
fot. Shutterstock