Sandra Kubicka podaje przepis na wege "rosół". To zupa w sam raz na chłodne dni
Masz ochotę na smaczny, rozgrzewający obiad? Sandra Kubicka podpowiedziała, jak łatwo przyrządzić „wege” rosół. "Ten wielki gar schodzi u nas w jeden dzień. Tak bardzo kochamy tę zupę!" - pisze na Instagramie.

W jesienne dni warto wzbogacić swoje menu o rozgrzewające zupy. Są pożywne, lekkie, a przy tym ich zrobienie nie pochłania wiele czasu i wysiłku. To idealna opcja na obiad, gdy chcemy zjeść coś na szybko po pracowitym dniu. Niedawno pisaliśmy o tym, jak przyrządzić aromatyczną zupę dyniową według przepisu Ewy Wachowicz.
Wiele kulinarnych inspiracji w sam raz na jesień znajdziemy także na kontach społecznościowych innych gwiazd. Ostatnio ciekawym przepisem podzieliła się na Instagramie Sandra Kubicka. W opublikowanym przez siebie filmie zdradziła, jak przyrządza rosół, ale w nieco innym wydaniu, bo w wersji wege.
Przepis na „wege” rosół. To zupa idealna na jesień
Rosół to klasyk w naszych kuchniach. Ten w „wege”odsłonie prezentuje się równie ciekawie. Sandra Kubicka podkreśla, że kluczem do jego smaku są przyprawy. "Lubię bardzo doprawione jedzenie, dlatego wszystkiego jest zawsze dużo!" - podkreśla w opisie nagrania.
SKŁADNIKI:
- włoszczyzna
- 3-4 ekologiczne kostki bulionu warzywnego
- ziele angielskie
- liście laurowe
- przypalona cebula
- sól
- pieprz
- oliwa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Do garnka wlewamy wodę.
- Dodajemy włoszczyznę, cebulę, kostki rosołowe.
- Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
- Całość gotujemy na średnim ogniu.
- W trakcie gotowania wlewamy do garnka odrobinę oliwy.
- Zupę podajemy z bezglutenowym makaronem.
Zobacz także: W czym tkwi sekret idealnego rosołu? Katarzyna Bosacka zdradza kulinarny trik
Z czym serwować rosół?
Rosół można podawać na wiele sposobów. Aby ładnie wyglądał na talerzu możesz ozdobić go natką pietruszką albo posypać posiekanym koperkiem. Warto serwować go nie tylko z makaronem. Niektórzy uwielbiają spożywać ją z ugotowanymi ziemniakami. Ciekawym dodatkiem do tej zupy może być również np. kasza jaglana.
- Nie rób tych błędów podczas gotowania rosołu. Magda Gessler ostrzega
- Zostało ci trochę rosołu po niedzielnym obiedzie? Sprawdź, jak go wykorzystać
- Jak zrobić domową kostkę rosołową? Przepis jest bardzo prosty
5 przypraw o działaniu rozgrzewającym. Warto mieć je w kuchni podczas jesiennych dni [GALERIA]
