W czym tkwi sekret idealnego rosołu? Katarzyna Bosacka zdradza kulinarny trik
Rosół zupa idealna na jesienne dni. Jak go przyrządzić, aby smakował jeszcze lepiej? Katarzyna Bosacka podzieliła się przydatnym trikiem.

Rosół to jedna z tych zup, po które chętnie sięgamy jesienią. Doskonale rozgrzewa, a przy tym jest niezwykle sycący. Wydaje się, że jest on łatwy do przyrządzenia, jednak w praktyce bywa z tym różnie. Smak oraz wygląd rosołu w dużej mierze zależy nie tylko od czasu jego gotowania, ale również odpowiednich dodatków, które mogą wydobyć z tego dania to, co najlepsze.
Wiele osób wzbogaca tę zupę np. o liście laurowe czy ziele angielskie. Są jeszcze inne produkty, które mogą jeszcze bardziej podkreślić jego smak. Swoim trikiem na idealny rosół podzieliła się na Instagramie Katarzyna Bosacka. Okazuje się, że sekret wyśmienitej zupy tkwi w tym przypadku w dwóch kuchennych przyprawach.
Co warto dodać do rosołu? Katarzyna Bosacka radzi
Katarzyna Bosacka chętnie dzieli się na Instagramie różnymi kuchennymi poradami. Ostatnio zdradziła internautom, co zrobić, aby rosół był jeszcze lepszy w smaku. Dziennikarka dodaje do domowej kostki rosołowej szczyptę imbiru o właściwościach rozgrzewających. "Jeśli go dodamy niewiele, to ten rosół jest jakiś taki bardziej energetyczny (…)" - mówi na opublikowanym przez siebie nagraniu.
Drugi ze składników to kurkuma, która wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Poza aspektem zdrowotnym dodanie tej przyprawy ma jeszcze jedną ważną zaletę. Jak podkreśla Katarzyna Bosacka dzięki temu produktowi kostka rosołowa ma piękny kolor, co w konsekwencji wpływa również na ostateczny wygląd zupy.
Zobacz także: Nie rób tych błędów podczas gotowania rosołu. Magda Gessler ostrzega
Z czym serwować rosół?
Rosół podajemy w naszych domach na różne sposoby. Wiele osób serwuje go z makaronem. Popularnym dodatkiem do tej zupy są także ziemniaki. Jeżeli zależy ci na tym, aby twoje danie nabrało charakteru, możesz połączyć rosół np. z kaszą jaglaną lub gryczaną. Dzięki nim zupa stanie się sycąca. Poza tym rosół w takim wydaniu z pewnością będzie miłą kulinarną niespodzianką dla wszystkich domowników podczas rodzinnego obiadu.
- Zostało ci trochę rosołu po niedzielnym obiedzie? Sprawdź, jak go wykorzystać
- Czy rosół może szkodzić? Te osoby nie powinny go jeść
- Ten składnik psuje smak rosołu. Magda Gessler ostrzega
Co jeść w październiku? Postaw na sezonowe produkty [GALERIA]
