Lubisz sięgać po nowe kombinacje smaków? Ta bananowa jajecznica to hit na TikToku
Chcesz urozmaicić swoje śniadanie? Sprawdź, jak zrobić jajecznicę z dodatkiem bananów. Takie danie będzie sporym zaskoczeniem dla twoich domowników.

Lekka, puszysta jajecznica to idealna opcja na szybki poranny posiłek. Jej przyrządzenie zajmie ci dosłownie chwilę. A co powiesz na to, aby nieco urozmaicić tradycyjny przepis i uwzględnić w nim także… banany? Jajecznica w takim owocowym wydaniu to doskonałe śniadanie dla osób, które lubią niebanalne połączenia smakowe. Wypróbuj ten prosty przepis z TikToka.
Jak zrobić jajecznicę bananową? Oto szybka receptura z TikToka
Łatwy przepis na jajecznicę z dodatkiem bananów zdobył już ponad 230 tysięcy polubień na TikToku. Nie zaszkodzi więc wypróbować go również w swojej kuchni. Często mamy opory przed stosowaniem nietypowych kulinarnych kombinacji, a może się okazać, że to danie trafi na listę naszych ulubionych potraw o poranku.
Taką jajecznicę przyrządzisz w kilku prostych krokach. Najpierw należy obrać banana i podzielić go na mniejsze części. Następnie owoc należy rozgnieść za pomocą widelca. Potem wystarczy dodać do niego jedno jajko oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec gotową masę trzeba wylać na rozgrzaną patelnię z dodatkiem masła i smażyć przez chwilę, co jakiś czas wszystko mieszając. Zobaczcie, jak to robi tiktokerka. Skusicie się na taki przysmak?
Zobacz także: Zacznij nowy dzień od pożywnego śniadania. Jajecznica z żurawiną ma unikalny smak
Co zrobić, aby jajecznica była puszysta?
Przyrządzanie jajecznicy to prosta sprawa, ale warto znać różne kulinarne triki, dzięki którym będzie jeszcze lepsza. Jeżeli zależy ci na tym, aby nabrała puszystości, warto dodać do niej trochę wody gazowanej. Podobny efekt uzyskamy, ubijając wcześniej jajka za pomocą trzepaczki. Dzięki temu jajecznica wyjdzie niezwykle lekka i delikatna w smaku.
Zobacz także: Po czym poznać zepsute jajko? Ten trik jest niezastąpiony w kuchni