Dodaj do rosołu te składniki. Będzie smakował nieziemsko
Rosół to jedna z najpopularniejszych zup na naszych stołach. Sprawdź, jak można podkreślić jego smak.

Nic tak nie rozgrzewa w jesienne dni, jak gorący rosół. Ta apetyczna zupa idealnie sprawdzi się jako szybki rodzinny posiłek. Sekret jej smaku tkwi w odpowiednich dodatkach. Klasyczną recepturę warto wzbogacić o dwa składniki, dzięki którym twoje danie nabierze nowego wyrazu i zaskoczy wszystkich twoich domowników.
Jak podkreślić smak rosołu? Sięgnij po te dodatki
Przygotowanie rosołu to prosta sprawa. Zazwyczaj przyrządzamy go według klasycznego przepisu. Aby jednak wydobyć z niego najlepszy smak, warto wrzucić do garnka dwa dodatkowe składniki. To dobry sposób na to, aby nieco urozmaicić tradycyjny posiłek.
Jak podaje portal Wirtualna Polska Kobieta, doskonałym dodatkiem do takiej zupy może być papryczka chili. Danie możemy wzbogacić również o suszone grzyby. Nie należy jednak przesadzać z ich ilością. Jedna sztuka w zupełności wystarczy, aby podkreślić aromat rosołu.
Zobacz także: Do czego wykorzystać warzywa z rosołu? Podpowiadamy
Jak długo gotować rosół?
W przypadku rosołu bardzo ważne jest pilnowanie czasu gotowania. Okazuje się, że nie możemy robić tego zbyt krótko. Niektóre osoby gotują tę zupę nawet przez dwie godziny, co pozwala na uzyskanie jej najlepszego smaku i zapachu. Warto pamiętać również o tym, aby rosół trzymać na małym ogniu. W przeciwnym razie na powierzchni wywaru szybko utworzą się charakterystyczne szumowiny.
Zobacz także: Jak się pozbyć oczek w rosole? Mamy na to sprawdzony sposób
RadioZET.pl/kobieta.wp.pl