Dodaj to do pierogów z grzybami. Będą smakować jeszcze lepiej
Pierogi z grzybami to obowiązkowa pozycja w twoim świątecznym jadłospisie? Dodaj do nich ten składnik, a będą znacznie smaczniejsze.

Pierogi z grzybami to jedno z najpopularniejszych świątecznych dań. Miękkie, delikatne ciasto w połączeniu z aromatycznym farszem to kombinacja, która nie ma sobie równych. Aby nasze danie smakowało jeszcze lepiej, możemy wzbogacić tradycyjny przepis o inne dodatki. Wystarczą dwa niepozorne składniki, a twoje danie nabierze unikalnego charakteru.
Dodaj te składniki do pierogów. Będą smakować wyjątkowo
Farsz do wigilijnych pierogów przeważnie przyrządzamy z suszonych grzybów i kapusty. Jego dopełnieniem są różne aromatyczne przyprawy np. majeranek czy liście laurowe. Aby nabrał wyjątkowego smaku, warto dodać do niego też dwa inne produkty.
Mowa o suszonych śliwkach i miodzie. Te dwa produkty znakomicie przełamią kwaskowatość farszu. Poza tym dzięki nim danie zyska niesamowity aromat. Możesz być pewny, że pierogi w takim wydaniu jeszcze nieraz zagoszczą na twoim świątecznym stole.
Zobacz także: Pierogi piernikowe to hit tegorocznych świąt. Wypróbuj ten przepis
Jak przechowywać pierogi?
Zapas pierogów najlepiej zamknąć w pojemniku z przykrywką, a następnie włożyć do lodówki. W takim przypadku trzeba je spożyć w ciągu 2-3 dni. Pierogi można także zamrozić. Wystarczy po ugotowaniu odsączyć je z nadmiaru wody na ręczniku papierowym i poczekać, aż wystygną. Kiedy to nastąpi, należy wrzucić je do specjalnego woreczka na żywność i umieścić w zamrażarce.
Zobacz także: Ciasto na pierogi na 6 sposobów