Wystarczy odrobina tego produktu. Lepszej pomidorówki jeszcze nie jadłeś
Pomidorówka często gości na twoim stole? Dodaj do niej ten składnik, a będzie jeszcze lepsza w smaku.

Zupy to dobry pomysł na szybki rodzinny obiad. Są łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie mają wiele witamin i minerałów ważnych dla zdrowia. Jedną z chętnie przyrządzanych zup w naszych kuchniach jest pomidorówka. Przeważnie gotuje się ją według tradycyjnego przepisu. Od czasu do czasu warto wzbogacić klasyczną recepturę o inne dodatki. Ten składnik podkreśli jej smak i sprawi, że na pewno poprosisz o dokładkę.
Dodaj to do pomidorówki
Zupa pomidorowa cieszy się dużą popularnością w naszych kuchniach. Zachwyca niezwykłym zapachem i smakiem. Jej sekret tkwi w dojrzałych, aromatycznych pomidorach. Wybierając warzywa do tego przepisu, warto zadbać o to, aby nie miały przebarwień. W przeciwnym razie może to świadczyć o tym, że powoli zaczynają gnić.
Aby zupa smakowała jeszcze lepiej, warto sięgnąć po różne dodatki. Wśród nich jest zwykłe masło. Wystarczy niewielka ilość tego produktu, aby nasze danie nabrało wyrazu. Najlepiej podsmażyć na nim wszystkie pomidory przed dodaniem ich do wywaru. Dzięki temu zupa będzie jeszcze bardziej kremowa i delikatna w smaku.
Zobacz także: Jak przyspieszyć dojrzewanie pomidorów? Warto znać ten trik
Z czym serwować pomidorówkę?
Jest wiele sposobów na serwowanie zupy pomidorowej. Niektórzy uwielbiają ją spożywać w połączeniu z makaronem lub ryżem. Równie dobrze smakuje z chrupiącymi grzankami lub groszkiem ptysiowym. Aby cieszyła oko apetycznym wyglądem, warto posypać ją także świeżą bazylią lub odrobiną natki pietruszki.
Zobacz także: Ten składnik psuje smak rosołu. Magda Gessler ostrzega