Zamknij
kalafior
fot. Shutterstock

Przepis na kuskus z kalafiora jest prosty w przygotowaniu, dlatego poradzi sobie z nim każdy, nawet ten, kto dopiero rozpoczyna swoją przygodę z gotowaniem. Sprawdźcie, jak przyrządzić ten dodatek krok po kroku.

Przekąski
  • kuchnia

    Inna

  • Czas przyg.

    20 min

  • Dla ilu osób

    dla 2 osób

Składniki

Składnik
1 kalafior
3 ogórki
1 cebula
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
pęczek kolendry

Sposób przygotowania

  1. Kalafior obrać z liści i umyć pod zimną wodą. Warzywo przełożyć do malaksera i rozdrobnić.
  2. Ogórki opłukać pod wodą, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  3. Koperek, pietruszkę oraz kolendrę drobno poszatkować.
  4. Rozdrobniony kalafior umieścić w misce, dodać ogórki oraz zieleninę. Całość wymieszać.
Ocena przepisu:
Wydrukuj

Kalafior w swoim składzie ma wiele witamin oraz minerałów, które pozytywnie wpływają na pracę naszego organizmu. Sprawdźcie, z czym podawać kuskus z kalafiora oraz jak poprawnie przechowywać to danie.

Z czym podawać kuskus z kalafiora? Podpowiadamy

Domowy kuskus z kalafiora można podawać z różnymi dodatkami. Warto wykorzystać do tego ulubione sosy, pieczone mięso czy gotowane warzywa. W takich połączeniach kuskus z kalafiora będzie można serwować na obiad, kolację lub jako zdrową przekąskę w ciągu dnia.

Jak przechowywać kuskus z kalafiora? Sprawdzony sposób

Gotowy kuskus powinno się przełożyć do hermetycznie zamykanego pojemnika i umieścić w lodówce. W niskiej temperaturze może spędzić nawet kilka dni.

Zobacz także: Jak nalewać mleko z kartonu? Do tej pory robiliście to źle