Oceń
Katarzyna Cichopek nie tylko spełnia się w roli aktorki i prezenterki. Mimo napiętego grafiku znajduje też chwilę na małe przyjemności. Ostatnio pokazała, jak spędza czas na gotowaniu w domowym zaciszu. Gwiazda podzieliła się łatwą recepturą na grzanki z warzywami, które znakomicie sprawdzą się jako szybka i lekka przekąska.
Ja zrobić grzanki według pomysłu Katarzyny Cichopek?
Grzanki to idealna opcja, gdy mamy ochotę szybko wrzucić coś na ząb. Możesz przyrządzić je na wiele sposobów z różnymi składnikami. Znakomicie smakują nie tylko serwowane na słodko, ale i w wersji wytrawnej. Katarzyna Cichopek pokazała na Instagramie, jak zrobić takie przysmaki z dodatkiem pieczonych warzyw. Zobaczcie, jakie to proste.
Składniki:
- kilka kromek pieczywa
- papryka zielona
- papryka żółta
- cukinia
- bakłażan
- garść pieczarek
- cebula
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
- hummus
- odrobina sera żółtego
- ocet balsamiczny
- Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki.
- Polewamy je oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami i mieszamy.
- Następnie pieczemy je w piekarniku do momentu, aż się zarumienią.
- Kromki pieczywa podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
- Kiedy będą gotowe, smarujemy je hummusem.
- Układamy na nich pieczone warzywa
- Następnie posypujemy je startym serem żółtym.
- Na koniec polewamy wszystko octem balsamicznym.
Zobacz także: Grzanki z miodem to idealna propozycja na śniadanie. Są niezwykle chrupiące i smaczne
Internauci: Proste i smaczne!
Przepis aktorki polubiło na Instagramie wiele osób. Niektórzy internauci już nie mogą się doczekać, aby spróbować takiego przysmaku:
Wygląda smakowicie.Zapisuję, koniecznie muszę to zrobić.
Serwując grzanki w swojej kuchni, możesz udekorować je dodatkowymi składnikami np. natką pietruszki, koperkiem lub listkami bazylii. Taki zielony akcent na talerzu sprawi, że będą wyglądały jeszcze apetyczniej.
Zobacz także: Te tosty bez chleba są hitem na TikToku. Sprawdź, jak je zrobić w kilka minut
Oceń artykuł