Oceń
W tym roku dzięki Amerykanom wracamy do mody na tradycyjne danie polskiej kuchni. Okazuje się, że wpływa ono na wygląd skóry.
Każdego roku w trendach kulinarnych są różne składniki i dania. Zazwyczaj stawiamy na nie ze względu na ich drogocenne właściwości zdrowotne lub pielęgnacyjne. O tym, że istnieją produkty, które wpływają na młody wygląd skóry, doskonale wiedzą Amerykanki. W tym roku prawdziwym hitem wśród tego typu potraw będzie... rosół. Kobiety za oceanem już pokochały tę zupę, a teraz czas, żeby również Polki doceniły recepturę swoich babć. Zobacz, dlaczego właśnie rosół rewelacyjnie wpływa na młody wygląd skóry.
Zobacz także: To najmodniejszy produkt 2022 roku. Będziemy dodawać go do wszystkich potraw
To najmodniejsza potrawa 2022. Pochodzi z polskiej kuchni, a Amerykanki ją uwielbiają
Jak podaje portal papilot.pl, blogerka Jessica Mercedes, która aktualnie przebywa w Stanach Zjednoczonych, donosi, że za oceanem kobiety oszalały na punkcie rosołu. Ma on bowiem cenne właściwości pielęgnacyjne.
Również koleżanka Jessiki, Julia Wieniawa, ostatnio gotowała rosół w zgodzie z tym trendem. To właśnie ta zupa będzie hitem 2022 roku ze względu na swoje działanie odmładzające.
Jeżeli rosół jest gotowany z naturalnych składników, może być cennym źródłem witamin i minerałów. Zawiera bowiem m.in. potas, wapń i magnez, ale też... naturalny kolagen. To właśnie on sprawia, że nasza skóra staje się jędrna i pełna blasku.
Jak przygotować taki rosół z babcinego przepisu? Zobaczcie poniżej.
Zobacz także: Ten owoc zapewni ci młody wygląd i nie tylko. Powinnaś go jeść zwłaszcza zimą
Przepis na rosół
Rosół znany jest od zarania dziejów jako rozgrzewająca zupa o cennych właściwościach zdrowotnych. Teraz widzimy, że warto go spożywać także w celu zachowania zjawiskowego wyglądu. Wystarczy zrobić go z następujących produktów.
Składniki:
- 1 kg kurczaka,
- 200 g szpondru wołowego,
- 2 litry wody,
- 2 marchewki,
- 1 korzeń pietruszki,
- 1/2 korzenia selera,
- 1 por,
- gałązka lubczyku,
- 2 liście laurowe,
- 4 ziarna ziela angielskiego,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz.
Rosół powinno się gotować przez kilka godzin. Na początku zalewamy mięsa wodą. Gotujemy i co jakiś czas szumujemy zupę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w słupki warzywa wraz z przyprawami. Wszystko razem dusimy około 3-4 godzin. Na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zobacz także: Ten trik sprawi, że rosół będzie jeszcze smaczniejszy. Sprawdźcie, czy go znaliście
15 kosmetyków, które znajdziesz w kuchni. To naturalne produkty do pielęgnacji [ZDJĘCIA]

Źródło: papilot.pl/Instagram
Oceń artykuł