Zamknij

Sposób na miękkie naleśniki. Ten trik was zaskoczy

17.09.2021 13:38
naleśniki
fot. Shutterstock

Naleśniki to popularne danie, które można podawać na śniadanie, obiad, a nawet kolację. Sprawdźcie, jak przyrządzić miękkie placki, które będą smakować każdemu. Wystarczy poznać jeden prosty trik.

Naleśniki to proste w przygotowaniu danie, które wykona każdy - nawet ten, kto dopiero rozpoczął swoją przygodę z gotowaniem. Dowiedzcie się, jak przyrządzić miękkie i rozpływające się w ustach naleśniki.

Jak zrobić miękkie naleśniki? Podpowiadamy

Okazuje się, że jeśli zależy nam na tym, by naleśniki były miękkie, warto poznać jeden prosty trik. Podczas przyrządzania ciasta wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować, a następnie odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut.

Dzięki temu wszystkie produkty dobrze się połączą, a także lekko napowietrzą. Ten trik sprawi, że naleśniki po usmażeniu będą miękkie i lekkie.

Jak przechowywać naleśniki? Sprawdzony sposób

Naleśniki można przygotować w większej ilości i przechować w lodówce. Należy jednak pamiętać, aby owinąć je folią aluminiową i schować do zamykanego pudełka. Kiedy będziemy chcieli je ponowne odgrzać, warto zwilżyć je lekko wodą, wtedy unikniemy przesuszenia potrawy.

Zobacz także: Jak pozbyć się zapachu cebuli? Poznaj sprawdzone triki