Oceń
Okazuje się, że dobranie sera do pysznej pizzy może być bardzo trudny. Sprawdźcie, jaki jest najlepszy.
Pizza przygotowana w domu to nie tylko frajda dla dzieci, ale również dla dorosłych, którzy chcą sprawdzić swoje umiejętności kulinarne. Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, jak upiec to wyśmienite danie, powinniście najpierw dowiedzieć się, jaki ser pasuje do konkretnych dodatków. Dzięki naszym prostym radom z pewnością poprawicie wiedzę na ten temat.
Jaki ser wybrać do pizzy? Podpowiadamy
Przepis na domową pizzę jest bardzo prosty. Jaki jednak ser dobrać do tego dania? Okazuje się, że jest kilka opcji. Przeczytajcie opisy każdego z rodzajów sera i wybierzcie ten, który najbardziej wam odpowiada.
Ser feta
Mało kto podaje pizzę z serem feta. Jest to błąd, ponieważ ten produkt z mleka koziego i owczego jest bardzo smaczny. Doskonale pasuje do pizzy z warzywami.
Ser pleśniowy
Ten rodzaj sera rzadko występuje samodzielnie na pizzy. Najczęściej podaje się go na placku z trzema innymi, tym samym tworząc pizzę cztery sery.
Ser mozzarella
We Włoszech to najpopularniejszy składnik pizzy. Podczas pieczenia bardzo łatwo się roztapia i równomiernie pokrywa całe danie. Będzie świetnie smakować z dodatkiem szynki parmeńskiej oraz świeżej bazylii.
Ser żółty
Do zrobienia pizzy można wykorzystać różne rodzaje sera. Najlepiej jednak sprawdzą się gouda lub cheddar, które po podgrzaniu dobrze się roztapiają i efektownie ciągną.
Umiesz przygotować pizzę samodzielnie?
Zobacz także: Co zrobić, by ciasto nie przywarło do blachy? Zdradzamy kilka sprawdzonych trików
Ziemniaki można wykorzystać w wielu daniach. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. Niektóre potrawy mogą cię zaskoczyć.
Oceń artykuł

