Oceń
Jeśli chcecie kupić bułkę tartą w sklepie, zastanówcie się, czy nie macie w domu czerstwego pieczywa. Taki produkt świetnie sprawdzi się podczas przygotowania bułki tartej, a dodatkowo pozwoli wam zaoszczędzić pieniądze.
Bułki tartej używa się do przygotowania wielu przepisów kulinarnych. Jest to świetny produkt do panierowania mięsa, ryb, warzyw, a nawet jako dodatek do farszu. Warto poznać ten prosty przepis, który pozwoli nam przygotować ją domowym sposobem.
Jak zrobić bułkę tartą? Podpowiadamy
Przygotowanie bułki tartej w domu jest bardzo proste. Wystarczy czerstwe pieczywo umieścić w dużej misce i miksować blenderem ręcznym aż do zmielenia na drobny proszek. Do bułki tartej można dodać ulubione przyprawy, dzięki temu jeszcze lepiej sprawdzi się jako dodatek do różnych dań.
Jeśli nie posiadamy blendera ręcznego lub miksera do rozdrobnienia bułki możemy użyć zwykłej tarki.
Jak przechowywać bułkę tartą?
Okazuje się, że bułkę tartą można zamrozić. Wystarczy poporcjować ją w woreczkach foliowych i schować do zamrażalnika. Tak zabezpieczona może spędzić w chłodziarce nawet 6 miesięcy.
Zobacz także: Jak przywrócić świeżość zwiędłej sałacie? Poznajcie sprawdzony trik
Ziemniaki można wykorzystać w wielu daniach. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. Niektóre potrawy mogą cię zaskoczyć.
Oceń artykuł

