Oceń
Gotowanie budyniu może okazać się dla niektórych sporym wyzwaniem. Okazuje się, że osoby, które dopiero się uczą, popełniają błąd, który później skutkuje grudkami w budyniu. Dzisiaj podpowiemy, jak sobie z tym poradzić.
Jak zrobić budyń bez grudek? Zdradzamy sprawdzony sposób
Mało kto wykorzystuje ten trik podczas przygotowywania budyniu. To duży błąd, ponieważ może on znacznie ułatwić cały proces. Sprawdźcie, na czym polega.
Jeśli chcemy, aby nasz budyń po ugotowaniu był gładki i jednolity, podczas przygotowywania masy należy użyć widelca, a nie łyżki. Poradzi sobie on znacznie lepiej z połączeniem wszystkich składników i idealnie rozmiesza proszek z mlekiem.
Jak przechowywać budyń? Podpowiadamy
Ugotowany i zastygły budyń należy przechowywać w lodówce. Minusowa temperatura w chłodziarce przedłuży jego świeżość nawet o kilka dni.
Zobacz także: Jak upiec idealne ciasto drożdżowe? Zdradzamy sprawdzone triki
Ziemniaki można wykorzystać w wielu daniach. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. Niektóre potrawy mogą cię zaskoczyć.
Oceń artykuł