Oceń
Kotlet de volaille to smaczne danie. Często pojawia się na różnych imprezach: chrzcinach, komuniach, a także weselach. Okazuje się, że ten popularny kotlet można przygotować również w domu. Wystarczy poznać jeden prosty trik, który sprawi, że podczas smażenia nie wypadnie z niego farsz.
Jak zawinąć kotleta de volaille? Wypróbuj nasz sprawdzony trik
Podczas przygotowywania mięsa ten błąd popełnia dużo osób. Okazuje się, ze kluczem do poprawnego uformowania kotleta jest jego odpowiednie zawinięcie. Staranne przygotowanie dania powinniśmy zacząć od samego początku.
Ważne by kotlet nie był gruby, jeśli taki jest, musimy przekroić go na pół. Następnie mięso delikatnie rozbijamy, pamiętając o tym, aby go nie przedziurawić. Kiedy już przejdziemy do faszerowania, musimy mieć na uwadze odpowiednią ilość składników. Nie powinno być ich byt dużo. Do zabezpieczenia naszego kotleta przed rozpadnięciem się wykorzystujemy wykałaczki. To właśnie one sprawią, że de volaille zachowa odpowiedni kształt.
Wypróbujesz nasz prosty trik?
Zobacz także: Kotlet de volaille to pyszne danie. Sprawdź, jak je przygotować krok po kroku!
Chyba każdy lubi dania z ziemniaków. Sprawdźcie swoją wiedzę na ich temat. Niektóre potrawy was zaskoczą.
Oceń artykuł