Oceń
Dynia w swoim składzie ma wiele witamin i minerałów, dlatego warto wykorzystać ją w swojej kuchni. Z jej dodatkiem można przyrządzić wiele smacznych dań oraz deserów, które z pewnością zachwycą niejedno podniebienie. Sprawdźcie, jak zrobić pulpę z dyni oraz do jakich przepisów ją użyć.
Jak przygotować pulpę z dyni? Sprawdzony przepis
Przygotowanie pulpy nie zajmuje dużo czasu i nie jest pracochłonne. Okazuje się, że aby ją zrobić, wystarczy obrać dynię, pokroić na mniejsze kawałki, a następnie umieścić warzywo w garnku i zalać wodą.Tak przygotowane gotować około 30 minut.
Całość należy dobrze ostudzić i zblendować do uzyskania jednolitej masy. Pulpa z dyni jest gotowa.
Do czego wykorzystać pulpę z dyni? Podpowiadamy
Gotową pulpę z dyni można wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Sprawdzi się jako dodatek do dań na słodko oraz słono. Może okazać się doskonała jako baza wielu różnych zup, zapiekanek czy słodkich tart.
Zobacz także: Jak przecedzić makaron bez durszlaka? Znamy kilka sprawdzonych trików
Oceń artykuł