Oceń
Parówki to bardzo proste i szybkie w wykonaniu danie, które nadaje się na śniadanie, obiad, a nawet kolację. Okazuje się jednak, że nie każdy umie przyrządzić je poprawnie. Z naszymi sprawdzonymi sposobami z pewnością nie będzie to żaden problem.
Jeśli do tej pory myśleliście, że parówki wystarczy podgrzać w mikrofalówce - to byliście w dużym błędzie. Jeśli zależy wam na tym, by były smaczne, warto nauczyć się ich odpowiedniego przygotowania. Nasza metoda jest bardzo prosta, dlatego poradzi sobie z nią każdy.
Jak ugotować parówki? Podpowiadamy
Zanim przystąpimy do gotowania parówek, należy najpierw wyjąć je z lodówki - te w temperaturze pokojowej ugotują się znacznie łatwiej. Następnie gotujemy wodę w garnku. Kiedy jest gorąca, wrzucamy parówki, które wcześniej obraliśmy z osłonki. W garnku powinny spędzić około 5 minut. Jeśli przez pomyłkę przetrzymamy je w gotującej się wodzie dłużej, możemy mieć pewność, że popękają i nie będą prezentować się zbyt estetycznie.
Tak przygotowane parówki można podawać z dodatkiem musztardy, jajecznicy czy w bułce przeznaczonej do hot doga.
Jak przechowywać parówki?
Parówki należy przechowywać w niskiej temperaturze. Można je także zamrozić - w chłodziarce mogą spędzić nawet pół roku.
Zobacz także: Jak rozpuścić gotową masę kajmakową? Zdradzamy sprawdzone triki
Ziemniaki można wykorzystać w wielu daniach. Sprawdź, czy znasz je wszystkie. Niektóre potrawy mogą cię zaskoczyć.
Oceń artykuł