Oceń
Większość osób rozbija skorupkę jajka o patelnię lub brzeg miski. Okazuje się, że jest to duży błąd. Sprawdźcie, jak zrobić to poprawnie.
W wielu przepisach kulinarnych wykorzystuje się jajka. Czasem do przepisów potrzebujemy cały produkt, a innym razem samo żółtko lub białko. Zdawaliście sobie jednak sprawę, że do tej pory źle rozbijaliście jajko? Okazuje się, że większość ludzi popełnia duży błąd podczas wykonywania tej na pozór prostej czynności. Sprawdźcie, jak rozbić skorupkę poprawnie.
Jak rozbić jajko? Wypróbuj nasz sprawdzony sposób
Zazwyczaj jajko rozbija się o kant miski lub o brzeg patelni. Niestety bardzo często zdarza się, że jajko pobrudzi naczynie, a skorupka pęknie tak, że jej część wpadnie do środka. Istnieje pewien sposób, który może temu zaradzić.
Wystarczy rozbić jajko o stół. Dzięki temu drobne kawałki skorupki nie znajdą się w jej środku, a także nie wpadną do miski lub patelni.
Wypróbujecie ten kuchenny trik?
Zobacz także: Jak kroić cebulę, żeby nie płakać? Mamy na to kilka sprawdzonych trików
Chyba każdy lubi dania z ziemniaków. Sprawdźcie swoją wiedzę na ich temat. Niektóre potrawy was zaskoczą.
Oceń artykuł

