Zamknij

Jak się pozbyć oczek w rosole? Mamy na to sprawdzony sposób

03.12.2020 14:01
rosół jak zdąć tłuszcz
fot. Shutterstock

Ten jeden prosty trik pozwoli wam pozbyć się tłustych oczek z rosołu. Będziecie zaskoczeni, jaki jest szybki.

Rosół to jedna ze smaczniejszych i pożywniejszych zup. Bardzo często przygotowuje się ją zimą lub kiedy jesteśmy chorzy. Rosół jednak ma to do siebie, że na jego powierzchni pojawiają się oczka tłuszczu, które nie wyglądają estetycznie i są bardzo kaloryczne. Znamy jednak sposób, który pozwoli się ich szybko pozbyć.

Jak pozbyć się oczek z rosołu? Mamy na to sprawdzony trik

Sposób na pozbycie się oczek z rosołu jest bardzo prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności. Nasz kuchenny trik zaskoczy was swoją skutecznością. Przeczytajcie, jak go wykonać.

Okazuje się, że aby usunąć tłuszcz z rosołu, wystarczy parę kostek lodu oraz cienka ściereczka. Lód należy owinąć ścierką i przeciągnąć nim po powierzchni zupy. Pływający po zupie tłuszcz przyczepi się do zimnego materiału, a powierzchnia rosołu stanie się jednolita i klarowna. Ten szybki trik sprawdzi się wśród tych z was, którzy lubią estetycznie wyglądające jedzenie.

Wypróbujesz nasz trik?

Zobacz także: Te kulinarne triki uratują każde przypalone danie. Warto je poznać

Rozwiąż quiz

Pytamy o dania z ziemniaków. Prawdziwi ziemniakożercy powinni zdobyć komplet punktów

Dania z ziemniaków
fot. Shutterstock

Czy na poniższym zdjęciu widzimy frytki z batatów?