Zamknij

Jak odpowiednio przygotować kaszankę na grilla? Te triki sprawią, że wyjdzie pyszna

27.07.2021 13:38
kaszanka z grilla
fot. Shutterstock

Kaszanka to jedna z najpopularniejszych przekąsek z grilla. Ta przygotowana na ruszcie jest naprawdę smaczna. Okazuje się, jednak, że nie każdy umie ją przyrządzić. Sprawdźcie triki, które wam w tym pomogą.

Kaszanka przyrządzana jest najczęściej bez dodatków lub jedynie z odrobiną musztardy. Okazuje się, że to duży błąd, ponieważ odpowiednio skomponowane przyprawy czy warzywa mogą w znaczącym stopniu poprawić smak przygotowywanego przez nas dania. Sprawdźcie, co zrobić by była jeszcze smaczniejsza.

Jak odpowiednio przygotować kaszankę na grilla? Sprawdzone triki

Kaszanka grillowana saute jest smaczna, jednak z odpowiednimi dodatkami jej wyrazistość i głębia smaku mogą być znacznie bardziej podkreślone. Podczas przygotowywania tego pysznego dania, warto sięgnąć po cebulę oraz czosnek. Okazuje się, że jeśli zawiniemy kaszankę z pokrojoną cebulą oraz czosnkiem w folię aluminiową i wrzucimy na ruszt, będzie ona znacznie smaczniejsza. Do takiego zawiniątka warto również dosypać odpowiednie przyprawy. Majeranek oraz gałka muszkatołowa podbiją smak całej potrawy.

Jak przechowywać grillowane mięso? Podpowiadamy

Jeśli po grillowaniu zostało nam trochę przyrządzonego mięsa, warto przełożyć je do hermetycznie zamykanego pojemnika i umieścić w lodówce. W niskiej temperaturze może spędzić nawet 3 dni.

Zobacz także: Te kulinarne triki uratują każde przypalone danie. Warto je poznać