Oceń
Migdały to składnik wielu dań oraz deserów. W wielu z nich wykorzystuje się jednak obrane orzechy. Poznajcie sposób, aby szybko pozbyć się ich skórki.
Migdały mają wiele wartości odżywczych oraz witamin. Te niewielkie orzechy wykorzystuje się w wielu przepisach kulinarnych, ponieważ mogą pozytywnie wpłynąć na smak potraw.
Można je dodawać do deserów, równie dobrze będą komponować się z sałatkami, rybami, a nawet mięsem wołowym czy dziczyzną. W większości receptur używa się migdałów obranych ze skórki. Podpowiadamy, jak się jej szybko pozbyć.
Jak obrać migdały ze skórki? Ten prosty trik was zaskoczy
Okazuje się, że obranie migdałów z brązowej osłonki zajmuje mniej niż 5 minut i jest banalnie proste. Sprawdźcie, jak je przygotować, a następnie wykorzystajcie w ulubionych przepisach. Do zrobienia tego triku wystarczy tylko kilka rzeczy, które są w każdej kuchni.
Migdały wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą. Następnie naczynie ustawiamy na średnim ogniu i czekamy do zagotowania. Orzechy dokładnie odcedzamy. Kiedy ostygną, brązową skórkę będzie można odkleić palcami.
Wypróbujesz ten sposób?
Zobacz także: Jak przywrócić świeżość zwiędłej sałacie? Poznajcie sprawdzony trik
Oceń artykuł
