Oceń
Ten prosty trik sprawdzi się, kiedy zależy wam na pięknie zawiniętych krokietach. Warto go poznać, ponieważ jest dziecinnie prosty.
Zawijanie krokietów może być banalnie proste, jeśli zna się pewien sposób. Istnieje jednak sprawdzony sposób, który nam pomoże. Dzięki niemu bardzo szybko i szczelnie zawiniemy domowe rarytasy. Ta prosta metoda sprawi, że farsz nie wypadnie. Poznajcie ten trik.
Jak poprawnie zawijać krokiety? Sprawdzony sposób
Krokiety są bardzo popularnym daniem w polskiej kuchni. Można robić je z mięsem lub kapustą i grzybami. Połączenie smacznego farszu i rozpływającego się w ustach ciasta sprawdzi się podczas obiadu czy kolacji. Poznajcie sprawdzony sposób na składanie krokietów, tak aby każdy prezentował się pięknie na talerzu.
Zawijanie krokietów krok po kroku - prosta instrukcja
Tak zawinięte krokiety z pewnością nie rozpadną się podczas podawania czy jedzenia. Dzięki naszej prostej instrukcji będziecie mogli cieszyć się smacznymi krokietami.
- Naleśnik rozkładamy płasko na talerzu.
- Łyżką nakładamy do środka gotowy farsz. Nie należy przesadzać z jego ilością.
- Farsz trzeba dokładnie rozsmarować po całym naleśniku.
- Następnie łapiemy w palce dwa brzegi, z lewej oraz z prawej strony i zaginamy je do środka.
- Zwijamy krokieta od naszej strony, cały czas uciskając farsz, aby rulon mógł się ściślej rolować.
- Ten prosty tik sprawi, że farsz nie wypadnie.
Powyższy sposób można wykorzystać także do składania naleśników. Smacznego!
Wyprobujesz ten prosty sposób?
Zobacz także: Jak wybrać słodkiego i dojrzałego grejpfruta? Mamy na to kilka sposobów
Oceń artykuł
