Oceń
I nie tylko dlatego, że zdradził go ulubiony juror programu "MasterChef".
W trakcie każdego sezonu grillowego słyszymy setki rad, dzięki którym ponoć zrobimy najlepsze danie na świecie. Okazuje się jednak, że sztuka przyrządzania dobrej wołowiny i burgerów na grillu tkwi w kostce lodu.
Graham Elliot, juror programu "MasterChef", jest zdania, że najgorszym błędem, jaki możemy popełnić w trakcie przyrządzania mięsa i burgerów jest polewanie ich wodą lub innym napojem w momencie, kiedy zaczynają się przypalać. Jak tylko zobaczymy, że ogień jest zbyt duży, powinniśmy na wołowinę lub burgera położyć nic innego niż właśnie kostkę lodu.
Drugim największym błędem jest dodawanie cebuli i tony przypraw do mięsa - mielona wołowina na grillu to nie kotlety mielone. Jak widać, sekret najlepszego smaku tkwi w prostocie.
Oceń artykuł

